Verschillen in berekeningen; verslag gesprek GROEN inZICHT en wethouder van der Geld

Afgelopen woensdagavond hebben wethouder van der Geld en enkele bestuursleden van GROEN inZICHT in een open en prettig gesprek met elkaar gesproken. Aanleiding voor het gesprek zijn de verschillen in berekeningen van GROEN inZICHT en de Gemeente ’s-Hertogenbosch als het gaat om de opgave die er ligt voor het opwekken van duurzame elektriciteit. De uitkomst van het gesprek is dat beide partijen van mening blijven verschillen over de uitgangspunten van elkaars berekeningen en de opgave die hieruit voortvloeit.

Samen hadden we het voornemen om met een gezamenlijke verklaring te komen. We zouden donderdagochtend een tekstvoorstel krijgen van de Gemeente. Deze kwam echter na aandringen pas donderdagavond om 11 uur. Vrijdagmiddag heeft Pascal kort telefonisch gesproken met de heer van Heumen (projectleider gemeente), waarin hij aangaf dat GROEN inZICHT een flink aantal wijzigingen wilde aanbrengen. De heer van Heumen gaf aan dat een groot aantal wijzigingen waarschijnlijk niet geaccepteerd zou worden. Dit verbaasde ons ten zeerste, aangezien het dan nooit een gezamenlijke verklaring kon worden.

Het bestuur van GROEN inZICHT heeft besloten de Gemeenteraad met een eigen verklaring te informeren over het gesprek van afgelopen woensdag.
Deze verklaring kun je hier lezen.

De wethouder en gemeenteraad zijn hierover inmiddels geïnformeerd.